ИТАЛИЯ С НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА МАНОВИЯ МЕД
ИТАЛИЯ С НОВО ПРОУЧВАНЕ ЗА МАНОВИЯ МЕД

Знаете ли, че МАНОВИЯТ МЕД може да възстанови увредената ни ДНК от вредните пестициди?

Медът е много известен със своите ЕСТЕСТВЕНИ АНТИБИОТИЧНИ СВОЙСТВА и с това, че е естествен подсладите.
Напоследък обаче е ОТКРИТО НЕЩО ПОВЕЧЕ:
Невероятно, но вярно, МЕДЪТ ПРОТИВОДЕЙСТВА НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ ПЕСТИЦИДИТЕ, използвани в селското стопанство.
За непросветените, химически продукти за растителна защита са видове пестициди, широко използвани в съвременното земеделие.

КАК БЕШЕ ОТКРИТО ТОВА НОВО СВОЙСТВО НА МЕДА?

За да се разкрие това ново свойство на меда е направено проучване, проведено от Консорциума на пчеларите в сътрудничество с диетолога Рената Аллева.
Изследването показва, че присъстващите в меда полифеноли предпазват от негативните последици от пестицидите, използвани в интензивното земеделие.
“Измерихме полифенолите и антиоксидантната активност на акациевия, кестеновия, портокаловия И МАНОВИЯ МЕД. Тествахме най-богатия на полифеноли, МАНОВ МЕД върху клетки, изложени на хлорпирифос и глифозат, два широко използвани пестициди, като вторият Е КАНЦЕРОГЕНЕН. Екстрактът от мед инхибира образуването на свободни радикали и активира системите за възстановяване на ДНК ”, казва диетологът Аллева.
Органичният МАНОВ МЕД се консумира в продължение на 10 дни от жителите на Вал ди Нон, всички жители в близост до райони с интензивно земеделие.
Всички хора, участвали в проучването, са имали високи нива на пестицидни остатъци в урината и лоша ДНК възстановителна активност.
СЛЕД ДЕСЕТИЯ ДЕН ХОРАТА ОТНОВО БИЛИ ИЗСЛЕДВАНИ И СЕ УСТАНОВИЛО, ЧЕ МЕДЪТ УСПЯЛ ДА ИЗЧИСТИ УВРЕДЕНАТА ДНК.
Ето още една причина да ядете повече качествен мед.

Достатъчно ли е да ядете мед, за да премахнете рисковете от излагане на пестициди?

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да избягвате изобщо контакт с пестициди.
Въпреки, че медът помага, пестицидите са огромен здравословен проблем. Те са причина за много сериозни заболявания като болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, тумори и кръвни заболявания и в най-лошия случай те могат дори да доведат до смърт.

Защо са толкова опасни?

Пестицидите са невидими, транспортирани по въздух и вятърът може да са навсякъде: по дрехите ни, по кожата, по косата, но най-лошото е, че се озовават в храната ни.
Понякога те се намират умишлено в храната, в индустриалните култури, които след това предлагаме в супермаркетите всички замърсени зеленчуци и плодове.
Това, което трябва да направим, е да знаем как да разпознаем кога дадена храна се третира с пестициди и кога не е такава.
Абсолютно трябва да се научим как да мием храната, за да премахнем колкото се може повече остатъци от пестициди.