НОВО!!! Странджански цветен прашец с ПАМУКЛИЙКА

Памуклийката е многогодишен храст, който расте на групи в сухи и неплодородни почви, в полупланинските и планински райони на Средиземноморието.
Цъфти през летните месеци. Един от видовете Памуклийка е Cistus Incanus ssp. Tauricus, който е саморасло и има високо съдържание на полифеноли. Това е билка, която е съхранила непроменени свойствата си през вековете.

ПОЛИФЕНОЛИ
Полифенолите са голяма група от химически съединения, открити в растенията. Те се характеризират с присъствието на повече от една фенолна група, като градивен елемент на молекулата.
Съществуват над 4000 полифенолни съединения. Много от тях са мощни антиоксиданти и неутрализират свободните радикали, намаляват възпалението и забавят растежа на туморите. Полифенолите придават стипчав и лютив вкус на храните. Можете лесно да ги различите в силния чай, в червеното вино, в зехтина. Всичко, което придава стипчав вкус обикновено съдържа полифеноли.

ПАМУКЛИЙКАТА Е РАСТЕНИЕТО С НАЙ-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПОЛИФЕНОЛИ В ЕВРОПА!


ПОЛИФЕНОЛИТЕ
 са растителни вещества с антиоксидантни свойства и важно предпазващо действие за човешкото здраве. Проучвания са показали, че повишават доброто функциониране на организма и удължават средната продължителност на живота. Полифенолите спират и ограничават окисляването на липидите в кръвта, повишават нивата на “добрия” холестерол HDL и намаляват нивата на липопротеина LDL или “лошия” холестерол, който подпомага образуването на атеросклеротична плака, която причинява коронарната болест. Благодарение на противовъзпалителното си действие, те намаляват вероятността от образуване на тромби. Също така, имат способността да унищожават свободните радикали, които причиняват окисляване в организма и представляват основен фактор при преждевременното остаряване на кожата. Ограничаването на негативните резултати от окисляването при тъканите спомага и за превенция на рак.

Ако заедно с горното вземем предвид, че памуклийката е растението с най-високо съдържание на полифеноли в Европа, можем да си отговорим защо са толкова много благоприятните свойства на Странджанския цветен прашец с Памуклийка.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *